De Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie), mii de persoane au purtat șosete desperecheate și au răspuns provocării de a #FiiSocksy, în campania națională de conștientizare derulată de Special Olympics România pentru al 8-lea an consecutiv.
De ce șosete desperecheate? La microscop, cromozomii umani arată ca niște șosete colorate, iar persoanele cu Sindrom Down au un cromozom în plus la perechea nr.21. Pentru a sărbători toate abilitățile și a promova potențialul sportivilor cu Sindrom Down, în luma martie Special Olympics România a invitat oamenii să posteze fotografii cu șosete desperecheate pe conturile de social media și să doneze orice sumă care începe cu 21.
În cadrul campaniei, marți, 19 martie, sportivi cu Sindrom Down și parteneri unificați (elevi și studenți voluntari) s-au reunit pentru a demonstra puterea transformatoare a sportului într-un eveniment de fitness desfășurat la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS). Peste 145 de sportivi, părinți, antrenori, voluntari și suporteri ai mișcării noastre au fost #SOCSKY împreună, într-o adevărată sărbătoare a incluziunii și a generozității.
„Campania #SOCKSY a reunit și anul acesta oamenii în semn de sprijin și solidaritate cu sportivii și campionii Special Olympics Romania. Este unul dintre momentele noastre preferate din an, când organizații sportive importante, alături de suporteri și prieteni ai mișcării noastre, devin „socksy“ cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, alegând să ducă mai departe mesajul nostru despre o lume deschisă tuturor abilităților. Sportivi de performanță, reprezentanți ai companiilor și asociațiilor partenere, elevi din peste 90 de școli din #GenerațiaUnificată au purtat șosete desperecheate și au promovat campania noastră. Le mulțumim tuturor sportivilor, campionilor, prietenilor, elevilor și profesorilor implicați în această campanie și abia așteptăm să fim socksy și anul viitor!”, a declarat Cristian Ispas, Director Național Special Olympics Romania.
Au fost #socksy alături de noi în campanie nume marcante ale sportului Românesc, instituții, organizații și cluburi de prestigiu: Nadia Comăneci, Agenția Națională pentru Sport (ANS) împreună cu doamna președinte Elisabeta Lipă, Ambasada SUA în România, președintele COSR Mihai Covaliu alături de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, HERVIS Sports and Fashion, Romanian Diversity Chamber of Commerce, Federația Română de Baschet, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, U-BT Cluj-Napoca, CSM Bucuresti, CSM București Rugby și CSM Bucuresti Dans Sportiv, Baschet Rapid, SCM RUGBY Timisoara, SCM Poitehnica Timișoara, ACS Șoimii București, CSS.u15 Târgoviște, Code for Romania, Zepelin Media, cluburile Leo & Lions din Districtul Lions 124 România, Kayak Champions, Fundația Motivation România, Institutul de Psihologie și Psihoterapie Adleriană (IPPA), asociații și cluburi sportive Special Olympics România.
Le suntem recunoscători pentru susținere și implicare lui Chef Sorin Bontea, campionilor Ana-Maria Brânză, antrenorului Alex Irimia, echipei feminine de handbal și staff-ului CSM București (antrenorul Adrian Vasile, Vlad Enăchescu, Marian Vișu). Le mulțumim suporterilor media care au amplificat mesajele noastre: Grupul Digi, Phoenix Media, Alina Ilioi Muresan (A7TV), Florin Căruceru (Antena 1), Răzvan Mihai (Zepelin Media), precum si ambasadorilor noștri: Viorela Mihai, Cătălin Pozdarie și Florin Pelin.
De 20 de ani, schimbăm vieți prin Sport și Educație.